Hyppää pääsisältöön
Sivukartta
Info

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on Helsingin kaupunginkirjaston Valtakunnalliset kehittämispalvelut -yksikön saavutettavuusseloste. Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa vaikuttavuus.kirjastot.fi ja on laadittu 25.10.2019. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Annanpura Oy.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Osalle sivuja on upotettu videoita, joiden soittimien kaikkien kontrollipaineikkeiden kohdalla ei esitetä näkyvää fokusta kohdistuksen yhteydessä. Soitinten kontrollipaineikkeista osa on myös englanninkielisiä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty

  • 2.4.7 Näkyvä fokus
  • 3.1.2 Osien kieli

Syy noudattamatta jättämiselle: ei vielä vaatimusten mukainen.

Sivustolle upotetut videot ovat pääosin tekstittämättömiä. Ne on julkaistu sivustolla ennen 23.8.2020, jolloin niitä ei lain mukaan ei tarvitse poistaa siirtymäajan jälkeen verkkosivuilta eikä niitä tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Vastaavasti sivuilta löytyy myös liitetiedostoja esim. pdf-muodossa. Nämä tiedostostot eivät ole välttämättä saavutettavia. Liitetiedostot on julkaistu tällä sivustolla ennen 23.8.2018, jolloin niitä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Saavutettavuuspalautetta voi jättää Kirjastot.fi:n yhteisellä palautelomakkeella, joka sijaitsee tämän sivuston ulkopuolella.
Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000